sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

KIVENLAHDEN JA SOUKAN KIRJASTOJEN KOHTALO

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi monia isoja kulttuuriasioita huhtikuussa 2007, muiden muassa Espoonlahden aluekirjastohankkeen. Jostain syystä asia ei ole edistynyt. Samalla Kivenlahden ja varsinkin Soukan kirjastojen on annettu rapistua, vaikkei tuolloinen päätös edellytä niiden lakkauttamista. Tällä vastuuttomalla toiminnalla on erityisesti Soukan kirjaston henkilökunta ajettu umpikujaan ja pilattu heidän työolosuhteensa. Nyt tätä käytetään verukkeena lähikirjastojen tuhoamiseen.

Aikanaan Leppävaaran seutu sai upean Sellon kirjaston. Silloin sen kupeessa oleva Laajalahden lähikirjasto sai jatkaa. Nyt kokoomus on eri mieltä, vaikka Espoonlahden alueelta on lähes kaksikymmentä valtuutettua, heistäkin enin osa kokoomuslaisia. Kokoomus ja jotkin muut haluavat panna lapset ja vanhukset tarpomaan Espoonlahden mäkiä sivistyksen perässä yhteen suureen yhteistyötoverin vuokraamaan kirjavarastoon, josta ei tosin ole mitään tarkkaa tietoa. Sen sijaan Soukasta on kirjattu kaatuneen vesilasinkin jättämä jälki.

Jos Kivenlahti ja Soukka lopetetaan, on tämän linjauksen mukaisesti lakkautettava myös esimerkiksi Laajalahden kirjasto, josta sitten voisi siirtää osaavaa henkilökuntaa vaikkapa Espoonlahteen. Minä olen sivistynyt ihminen enkä kannata tällaista, mutta tasapuolisuutta vaadin. Ei voi olla niin, että Laajalahden väki saa paremman palvelun kuin Kivenlahden ja Soukan. Kirjastoverkostoa onkin kehitettävä oikeudenmukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti