keskiviikko 26. toukokuuta 2021

ESPOON YHTEISTYÖSTÄ JA KIRJASTOISTA

Yhden suuren puolueen Espoossa muiden puolueiden valtuustoryhmät yrittävät eri keinoin vaikuttaa päätöksentekoon. Huonoimmaksi ratkaisuksi on osoittautunut neuvotteluista lähteminen ja luovuttaminen. Näin tapahtui taas parille ryhmälle viime syksynä talousarvion 2021 ja Taloudellisesti kestävä Espoo 2021 - 2025 -ohjelman yhteydessä. Yhdenkään ryhmän koko ja painoarvo eivät kuitenkaan näin lisäänny vaan heikkenevät ja näkyvät ikävästi mediassa syyttely- ja meidän puolue ei ole mukana "säästöissä" -korttien pelin politiikkana, populistisena politikointina kuntavaalien alla. Onneksi kuitenkin esimerkiksi lautakunnissa yhteistyön voima samaan aikaan on tuloksellista ja kaikkien ryhmien näkemykset huomioon ottavaa.


Koska kirjastot ovat taas keskusteluttaneet, muistutan, että Kivenlahden ja Soukan kirjastot pelastettiin kulttuurilautakunnassa 14.4.2010 esityksestäni pienten ryhmien yhteistyöäänin 7 - 6.

Espoon kirjastopalveluja pitää edelleen kehittää kaikille asukkaille yhdenvertaisesti. Aluekirjastojen lisäksi tärkeitä ovat erityisesti lapsien, nuorten ja ikäihmisten sivistyskeitaat, sivukirjastot. Järkevintä ja taloudellisinta niitä on tulevaisuudessa rakentaa koulujen yhteyteen, hyvä esimerkki on Saunalahden kirjasto.

Espoon kaupunginkirjasto on Suomen suurimpia yleisiä kirjastoja. Ja Espoonlahden aluekirjasto avautuu Lippulaivassa keväällä 2022.

4 kommenttia:

 1. Suntsa,
  eikö me kuitenkin pärjättäis vaikka viidellä aluekirjastolla: Lippulaiva, Iso Omena, Tapiolan kulttuurikeskus, Sello ja Entresse? Kyllä jostakin on oltava myös valmius luopua. Esimerkiksi Soukan sivukirjasto on hyvin hiljainen, lähinnä vain nuoriso siellä iltapäivisin häiriköi. Lapsena se toki oli minulle mieleinen paikka, mutta silloin ei vielä ollut mitään kauppakeskuksia. Lisäksi materiaalit tulevat entistä enemmän sähköisiksi, joten tilaa ei tarvita enää niin paljon kuin ennen.

  Terveisin ja vaalityöhön intoa toivottaen,

  Mikko Hyytiäinen, kd (456 Espoo)

  PS. Olin Mainingin Meiningissä viransijaisena (mat, fys, kem) lukuvuoden 2007–2008. Et ehkä muista, mutta minä muistan kyllä Sinut.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos rakentavista ajatuksistasi. Pohjpis-Espoo jäi vielä mietityttämään. Kiva olisi vaalikentillä tavata ja keskustella lisää.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sivukirjastoja, nytkin lähes 20 ja kirjastoautoja tarvitaan laajassa Espoossa.

  VastaaPoista