keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Keski-Espoon koulun koukerot

Keski-Espoon koulu (ent. Kirsti ja Suvela) on yksi Espoon kolmesta ensimmäisestä (lisäksi Maininki ja Kivenlahti, nyk. Maininki sekä Kalajärvi ja Pohjois-Espoo, nyk. Kalajärvi) samassa rakennuksessa ja hallinnossa jo ennen yhtenäisen peruskoulun lainsäädäntöä toimineesta ala- ja yläkoulusta.

Luonnollisesti yhtenäisiä peruskouluja on sitten rakennettu lisää. Kysymys kuuluukin, miksi virkamiesten ja luottamusmiesten (poliitikkojen) päätökset ovat olleet sellaisia, että nykylainsäädännön mukaista peruskoulua tosissaan aiotaan typistää lopettamalla siitä yläluokat suomenkielisen opetuslautakunnan päätöksellä. Eikö mitään viisaampaa mahdollisuutta ole? Jo pelkät oppilasmäärien ennusteet vaativat jotain muuta vaihtoehtoa.

Peruskoulut toimivat lähikouluperiaatteella. Oppilaat ja vanhemmat voivat toki hakeutua muuallekin vaikkapa painotuksen tai kielivalinnan vuoksi. Jos jotain koulua vieroksutaan - niinhän nyt väitetään - syy lienee väärässä politiikassa, vikaan menneissä päätöksissä, joita ei räjäyttämällä yläluokat lopullisesti korjata vaan vaativammilla keinoilla.

Turhista seinistä maksaminen on tuhlailua mutta niin on myös seiniensiirtelypolitiikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti