sunnuntai 11. lokakuuta 2009

KASVATUS JA OPETUS TAKAAVAT MENESTYKSEKKÄÄN TULEVAISUUDEN

Nyt vallitsevan syvän taloudellisen taantuman aikana on tärkeintä varmistaa, että osaaminen lisääntyy ja syrjäytyminen ehkäistyy. Näin kansantaloudellisesti opetukseen panostaminen on hyödyllistä ja parasta elvyttämistä mutta vaatii pitkäjänteistä, kärsivällistä ajattelua ja siis pidättäytymistä paniikkisäästöistä, leikkauksista, jotka vain lisäävät menoja sytyttämällä rahaa polttavia tulipaloja.

Vuodet 2009 - 2012 voivat olla hyvin tuhoisia opetukselle, sivistykselle ja sitä kautta koko Suomen hyvinvoinnille. Esimerkiksi Espoon korkein virkamiesjohto on tuottavuusohjelmissaan tuhon tiellä esittäessään esimerkiksi perusopetukseen kymmenen prosentin leikkausta.

Elvyttäminen on juuri nyt kaikkien mielissä. Suomi toki tarvitsee teitä, ratoja, rakennuksia - Espookin teatterin ja jalkapallohallin - mutta myös uusia kouluja ja kipeästi vanhojen korjaamista.

Haasteita riittää. Poliittisten päättäjien lisäksi kaikilla vaikuttajilla ja vallanpitäjillä on suuri vastuu yhteisestä menestyksestämme yli omien ahneiden tarpeiden.

12.10.2009 yöllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti